Tracksuit men

Welnu, ze bestaan al heel lang (jaren 1880) en we noemen ze nog steeds bij dezelfde naam, maar zijn ze ├╝berhaupt veranderd?

Joggingrugzakken waren de eerste vormen van gestructureerde sportkleding. Jogging is op film te zien geweest met Steve McQueen in de film ” Jamaica procured”, waar hij een full body racing basis outfit draagt inclusief zijn joggingbroek. De nu-metal band Queen uit 1974, met John groom en optredens met de heavy metal band KISS hebben ook de benen trend taps gemaakt met hun pakken en trainingsbroeken die ook te zien waren op een limited edition taps pak dat verkocht werd in de indie kids kleding boetiek “Rainington” in Londen. En natuurlijk hebben de meest recente indierockers The Strokes de kinderen gekleed in een acid wash huid.

De traditionele stijlen van tracksuits zijn nu ook weer onder ons, vooral in de sportkleding. We zien atleten ze dragen om koel te blijven tijdens toernooien bijvoorbeeld, en om het zweet uit hun ogen te houden.

De look is nu ook de: ” Pret a post workout” soort van look. Ze zijn er ook in zowat elke denkbare kleur en patroon, en met strepen en details.

Eindelijk is er dus een nieuwe look voor joggingpakken – het zijn nu “giraffepakken” omdat de oorspronkelijke slanke, dierlijke twee zakken met voorsluiting nu een standaardkenmerk van elk trainingspak zijn. Alleen worden ze niet voor niets trainingspakken genoemd, ze krijgen een branie, een zekere “Sexy Bad Attitude”, bijna als een afketsende of schokkende kwaliteit. Deze pakken zullen, voor mij althans, altijd ver verwijderd blijven van de flashback pluizige, Pakpresent joggingpakken-achtige spandex, breedgeschouderd, zuurstokkleuren en ernstig oncomfortabele elastische taillebanden.

Hoe zit het met het zweet apparaat!

Wat u nodig hebt, zo’n beetje, voor een minimale workout in de sportschool en wat gemakkelijk joggen, is een ademende joggingbroek die slim maar stijlvol is, zonder al te veel details aan de achterkant, afgezien van de kleur. Ze moeten zo goed als zweetbestendig zijn, het is tenslotte de bedoeling dat ze droog blijven, dus ze kunnen nat worden tijdens een warme sessie joggen. Je kunt waarschijnlijk slimme t-shirt technologie gebruiken om het zweten slim te controleren en oververhitting te voorkomen. Klinkt als een Methods-kerel voor mij, maar de waarheid is dat als je slim bent, vloeiend en een goede branie hebt, ook jij dit soort uitrusting kunt gebruiken. Sterker nog, als je een Methods kerel bent, waarom draag je dan niet je eigen zweetpak tijdens een workout? Klinkt swaggery bro.

U hebt ook een warme, bij voorkeur gewatteerde sportbeha nodig om alles tijdens het hardlopen omhoog en bij elkaar te houden. Wat het nekkoord betreft, zult u waarschijnlijk de standaard katoenen lijn met capuchon van Adidas willen gebruiken, die een beetje doorschijnt bij de hals en die zacht en soepel is en alles omhoog houdt.

En dat zou het moeten zijn. Een minimalistische joggingbroek, katoenen t-shirt met capuchon, sportbeha en Adidas tennisshirt met capuchon. Makkelijk. Nee, nee, nee. Niet gemakkelijk. Wat dat tennisshirt betreft, haal het ondergoed, pas jezelf aan met het andere been, en kies het beste haakje om alles bij elkaar te houden.

En als je er zo uitziet tijdens het joggen, betekent het waarschijnlijk dat je iets goed doet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.